Friday, February 3, 2023
spot_img

Jack Smith tập trung vào ý đồ Trump lấy tài liệu FBI điều tra Nga


(Rule of Law) – Các nhà điều tra của Công tố viên Đặc biệt Jack Smith đang tập trung vào lý do thực sự đứng đằng sau việc cựu Tổng thống Donald Trump lấy tài liệu mật liên quan đến cuộc điều tra Nga can thiệp vào bầu cử Mỹ năm 2016.
Vào đêm cuối cùng nhiệm kỳ tổng thống, Donald Trump gởi một bản ghi nhớ đến Tổng trưởng Tư pháp, và các Giám đốc Tình báo Quốc gia và CIA, yêu cầu họ làm mất tính bí mật của hàng ngàn trang tài liệu tối mật của chính phủ liên quan đến cuộc điều tra Nga can thiệp vào bầu cử Mỹ năm 2016 nhằm giúp Trump đắc cử và đánh bại Hillary Clinton. Tuy nhiên, nỗ lực công khai những hồ sơ này bị ngăn chặn, khiến vị tổng thống sắp mãn nhiệm nổi cơn thịnh nộ với phụ tá vì tài liệu sẽ không bao giờ được đưa ra ánh sáng.
Theo các nguồn tin thông thạo cuộc điều tra của Jack Smith, các công tố viên đã thẩm vấn ít nhất 3 người về việc liệu sự bực bội và bất mãn có phải là động cơ dẫn đến việc Trump lấy hàng ngàn trang tài liệu từ Toà Bạch Ốc đem về Mar-a-Lago cất giữ riêng hay không. Một trong những nhân chứng này đã ra khai trước đại bồi thẩm đoàn liên bang.
Các nguồn tin cho hay, công tố viên dường như tin rằng, tình tiết này có thể là trọng tâm để xác định ý đồ của cựu Tổng thống khi đem trái phép tài liệu ra khỏi Toà Bạch Ốc. Hiểu được cách suy nghĩ, trạng thái tinh thần của Donald Trump, ý đồ và động cơ của ông ta, sẽ là nền tảng xây dựng bất cứ hồ sơ vụ án nào chống lại cựu Tổng thống.
Để đạt mục tiêu đó, Công tố viên đặc biệt tập trung vào những trao đổi và liên lạc giữa Bộ Tư pháp, Toà Bạch Ốc, Đổng lý Toà Bạch Ốc Mark Meadows, các cố vấn cao cấp khác, và ông Trump, trong những ngày cuối cùng, thậm chí cả những giờ cuối cùng trong nhiệm kỳ. Trong bản ghi nhớ đề ngày 19 tháng 1 năm 2021 mang tiêu đề “Làm mất tính bí mật của Một số tài liệu cụ thể liên quan đến Cuộc điều tra mang mật danh Crossfire Hurricane của FBI,” Trump ra lệnh những hồ sơ này “phải được làm giảm tính bí mật ở mức tối đa cho phép.” Cựu Tổng thống và đồng minh hứa hẹn, những tài liệu này sẽ chứng thực được những tuyên bố vô căn cứ của Trump và thuyết âm mưu cho rằng FBI và các cơ quan tình báo Hoa Kỳ đã hoạt động gián điệp chiến dịch tranh cử 2016 tổng thống với dụng ý cản trở bầu cử của ông ta nhưng đã thất bại.
Ký giả cực hữu John Solomon thân cận với Trump có lần tuyên bố đã đọc hết tất cả các hồ sơ mật, và hứa “hàng chồng tài liệu từ FBI và Bộ Tư pháp sẽ tiết lộ những cáo buộc bom tấn.” Nhưng vào những giờ cuối cùng nhiệm kỳ tổng thống của Trump, FBI và Bộ Tư pháp lần lữa. FBI viện lý do lo ngại về việc sẽ tiết lộ danh tánh các nguồn tin, ngăn cản các nguồn tình báo con con người và nhân chứng hợp tác với cơ quan thực thi công lực Hoa Kỳ trong tương lai. Bộ Tư pháp thông báo cho Toà Bạch Ốc hay, một số phần trong hồ sơ vi phạm Đạo luật Quyền Riêng tư.
Trump giận dữ than phiền với các trợ lý hàng đầu rằng, một khi hết nhiệm kỳ, ông ta sẽ không còn bất cứ thẩm quyền nào để đảm bảo những bí mật chứa đựng trong hàng ngàn trang hồ sơ sẽ được tiết lộ.
Các nguồn tin thông thạo một số mảng của cuộc điều tra Công tố viên Đặc biệt tiết lộ thêm, các nhà điều tra tìm kiếm thông tin liên quan đến những vấn đề sau: Các nhân chứng được hỏi về bất cứ trao đổi nào giữa cá nhân họ với Tổng thống Trump, hay bất cứ đồng nghiệp nào của họ tại Toà Bạch Ốc về hồ sơ Nga; Họ được hỏi về những trao đổi giữa các viên chức cao cấp Bộ Tư pháp và các luật sư ở Văn phòng Cố vấn Pháp lý Toà Bạch Ốc, bao gồm hai cựu luật sư cao cấp John Eisenberg and Pat Philbin, liên quan đến lệnh tổng thống yêu cầu làm mất tính bí mật hồ sơ Nga; và họ được hỏi về những tình tiết chung quanh một bản ghi nhớ được Đổng lý Mark Meadows viết một ngày sau lệnh mất tính bí mật tài liệu của Trump, trong đó chuyển hướng, không công bố tài liệu trước khi những lo ngại của các cơ quan khác về Đạo luật Quyền Riêng tư được giải quyết thoả đáng.

“Những gì họ thẩm vấn nhân chứng rõ ràng cho thấy họ tập trung vào Trump và Meadows,” một nguồn tin nói.

Hương Giang (Theo Rule of Law)

7 COMMENTS

 1. trump biết có nhiều tài liệu mật, tiết lộ trump liên lạc với nga sô, nhưng Bill Barr đã ém nhẹm cho trump, Nếu những tài liệu mật vu khống cho trump???thì Bill Barr đã tìm cách cho ra công khai, hoặc Bill Barr cung cấp cho John Duran để điều tra đảng DC và FBI. Thì John Duran đã điều tra ra được những sai trái của đảng DC và FBI. Cuộc điều tra của John Duran chỉ xừ án treo 1 người 2 tháng tù. Ngoài ra chẳng đưa ai vào tù ở. Trump lấy tài liệu về Mar-a-lago để có thì giờ tìm kiếm những tài liệu mật tiết lộ rằng trump có liên hệ với putin, và hủy bỏ đi nghe có lý hơn. trump liên lạc với putin, nó quá rỏ ràng, vì Micheal Flynn, Jeff Sessions, Paul Manarfort….Người ở tù, kẻ tránh xa nhiêm vụ vì dính dấp tới cuộc điều tra trump- nga sô (Jeff Sessions) Ngay cuộc họp ở tháp trump??? ban vân động của trump với gián điêp nga sô, có sư hiện diện của trump, vì ngay lúc đó???trump đang ở đó. Một số tài liệu mật ở Mar-a-lago chỉ còn cái bìa, bên trong rổng ruột ở đâu????theo thần hỏa rồi. trump đã đốt để phi tang bằng chứng.
  Bill Barr từ chức trước ngày trump cuốn gói, nên trump rất lo ngai những tài liệu mật này lọt vào tay chính phủ Bảy Đần nên trump tìm cách hủy vật chứng.

 2. Bill Barr đã phản kèo trump.
  Bill Barr là kẻ chống đở, gở tội cho trump, Bill Barr là bạn của Robert Muller.(cùng đảng CH) trong cuộc điều tra nói úp úp, mở mở, Nói rằng BTP theo tiền lệ không truy tố TT đương nhiệm, vậy mở cuộc điều tra làm gì??có phải làm chuyện ruồi bu không???Nếu mở 1 cuộc điều tra mà không quy tôi cho thằng bị điều tra thì ở nhà sẹt cut có lý hơn.
  Bill Barr nói không có chứng cớ gian lân bầu cử, trump và Bill Bar cãi vã nhau, và trump tức giân quăng đĩa thứ ăn vào tường, như trump muốn quăng đĩa thức ăn vào mặt Bill Barr không???Bill barr tức tối từ đó. Bill Barr đồng ý ra khai trước ủy ban 01/06. Và khai toạc móng heo, khai nhiều hơn những gì thiên hạ đoán.
  Vụ tài liệu ở Mar-a-lago???tôi đoán Bill Barr cung cấp tin tức cho bộ tư pháp, để trả thù trump, và để được tha tôi vì hợp tác và thành thật khai báo. Khi là bạn hoặc ông chủ và tôi tớ, mà không tôn trọng nhau, chà đạp danh dự??? thì thành kẻ tử thù là chuyên thường tình. Bill Barr nói xa nói gần đủ bằng chứng truy tố trump về tội ăn cấp hồ sơ mật.
  Copy.
  Former Attorney General William Barr appeared on Fox News on Friday to say there is no “legitimate reason” for classified documents to have been at Mar-a-Lago and cast doubt in the idea that they had somehow been declassified.
  “No. I can’t think of a legitimate reason why they should have been – could be taken out of government, away from the government if they are classified,” Barr said of the documents found at former President Donald Trump’s Florida resort.
  “I, frankly, am skeptical of the claim that [Trump] declassified everything,” Barr added.

 3. Dear Sir,

  His Father’s Testament

  By the Vietnamese New Year of the cat when he reads this is a good article-therefore, he would like to share the short literature essay of his Father Testament. If someone likes to read, one shall not delete it when the guy did not like it, the guy has the right to delete it.

  In his opinion, national loyalty, just cause, and justice ought to need an excellent leader when he and his family must self-pass to improve themselves, correct themselves, and perfect themselves. Even good, he not only leads a great powerful nation where the people are happy, peaceful, and equal but also is admired by the human world just because the sublime leader uses his wisdom to conquer all of the hearts of his or her nation and the entire world more than the leader used the mighty to force his people and human world that there must kneel to congratulate a powerful leader. More importantly, this powerful leader cannot exist in the long run.

  The first is because national people shall stand up to overthrow him by any means and the second is the human world couldn’t respect a powerful nation – even if they are weak and small nations when their hearts and mouths have not admired a powerful nation. However, they are gnashing their teeth at the burden of suffering and waves of shame, letting them wait for a good opportunity to rebel against power. Significantly, an excellent leader should pass their rules, so national history will never be forgotten and the entire world is too.

  Admittedly, the super-valued heritage of his respectful father left for him before his father that he might pass away by the American proxy war in South Vietnam on May 30, 1965. In fact, that’s the time his father went to vote for the South Government in the next village, just because Tinh Son Village was not secure to the so-called bean sticky rice area. In the meanwhile, when he made the duty of a good citizen’s voter, he was voting for the membership’s province council. On the way back home, he saw that many of the South soldiers were progressing up to the Bagia Post in Sonbac, in the west Son-Tinh District in Quang Vietnam because the last night the North troops were attacking the Bagia Post which had defeated this post. Therefore, the South troops’ were reinforcing their armed forces to retake this post. In the night, the North troops quickly attacked the South reinforcement- and therefore, the American cannons quickly shot over the area. So, his home was destroyed and his father was heavily wounded by the American cannons. However, no one helped his father when he was wounded. He would advise his children-hey my children must help our little son to let him achieve his education successfully and then, he should publish my voice of Perfect -Oneself, So, I might hope him to do it- and since, he was gradually closing his eyes when his bleeding to wet the mat. All the family members only cried tearfully. Therefore, today, Bright Quang is the author of nineteen books; he would like to publish his respectful father’s legacy to a dutiful son. In everyone’s life, there are countless things that don’t go as we want, causing us sadness and hatred, compassion and suffering, afflictions and disappointments, confusion, injustice, and humiliation, making us unable to escape. There are things that help us train and sharpen ourselves, and there are things that tempt or destroy us in the abyss. It is very difficult for people to find good things to do because good deeds are really done in silence, in silence. Meanwhile, evil things can always be done, and there are evil things that seem to be unknown to the gods, and there are also evil things that seem intelligent to take advantage of but have a great influence on life, making us. We must have retribution. As a result, if the man has deep knowledge, he or she must forgive all. So, our society is peaceful. In contrast, if a man lacks wisdom, he or she must use violence to avenge this unfairness as he or she ought to be arrested by the law or killed by policemen. In case, a man of strong stressed, he or she should commit suicide oneself to one’s life. Therefore, a primary human wants to avenge his thing within one day, but a sublime man will be avenged one billion years which is not later. That is the reason Author Bright Quang would translate his father that the eight things which have self-controlled him oneself or so-called are to improve oneself, correct oneself, and perfect oneself.

  1. LUSTFUL HUST

  People who are greedy for sex will be filled with wrong thoughts and a lack of integrity. Greed is a violation of morality; lust is a violation of God’s way, of the Buddhist path. Moreover, for people who are greedy for sex, whose health is confirmed to be damaged, and whose family is confirmed to be in discord, how can it be said that there will be no retribution? As an outcome, the happy family was destroyed by the wife or the husband who has fallen into lustful sex when his or her children had left behind modern socialization.

  2. DISOBEDIENCE

  Disobedience to our parents gave birth to us and raised us, with deep grace. People who are unphysical to their parents, heaven, and earth are hard to tolerate. Even if your parents are not respectful, how can you be kind to others? Such a person will eventually be tormented by his own selfishness. So, the children are disloyal to their parents- in the meanwhile, they have never respected everyone, so they might build social chaos. For example, they may be robbers and criminals.

  3. GREEDY STINGY

  With corruption, stingy greed, and miserly thinking only of profit, such a person hardly has compassion for others, has no predestined conditions, and is bound to lack the heart to help others. This type of person is often not helped by others, it is difficult to succeed in a career, although it may be temporarily happy, in the end, the money is gone as he or she has returned to the poorest or homeless.

  4. ALWAYS PLANNING TO HARM PEOPLE

  People who often think of harming others for their own benefit and their enrichment are boundless. When they often think that they are more intelligent and powerful than others, they are disconnected by their immorality but do not think that their behavior and mentality will be exposed, sooner or later, people will shun them. Moreover, people who often think of evil things are often confused and unsettled, so their health is also greatly damaged. This is a direct response to them.

  5. ARROGANT COMPLACENCY

  In life, there are many people who know little knowledge, learn a little talent, then desecrate their superiors and despise their peers. There are even a few people who, when they achieve little success in their career or study, look down on others. A person with a self-satisfied, egotistical mind will only stop and bind him, making him unable to progress any further. Such a person is difficult to approach, even inviting envy from others. Their arrogant complacency has always deprived them of the right to live with others while they wish also to build a social unfairness because they must enjoy the burdens of suffering from others or so-called, they are often super belligerent and supermen racist. Let them win ambitiously because arrogance has born an unfairness in which shall be to the social totalitarian that it must be born chaos and the chaos will be lost to the independent nation. If a family has a father who was arrogant, this family must not conquer all of the hearts of humankind. So, this family looks like a well without having had water.

  6. OFTEN TELLS LIES

  People and people are abstaining from hypocrisy, abstaining from “fake love” People who often make up stories gradually become reflexive and verbally lie. People who lie arbitrarily, tell small lies, are embarrassed, and if lying causes serious consequences, they will have to pay extremely tragic prices. In fact, people also often tell lies, but their lies symbolize being funny. So, the lies are to be comely- However, the politicians always tell lies while they push them to be a puppet or so-called demagogic policies. Let them achieve their own one’s object when they have never thought about the national fate. Because they must attain ambition well-known, they have not cared for the superhuman dignity of their people and do not respect any national honors. So, they have not realized the patriots of their treason by their super lies.

  7. ROGUE THEFT

  The concept of theft is extremely broad, as long as it’s not your stuff but takes it into your own, whether it’s a very small thing or a common property, it’s still considered theft. Stealing consumes a lot of our own virtue, and at some point, we will discover that we have also lost something similar. The types of people who specialize in stealing, forming gangs of delinquents, gangs of politics, and from gangs’ political parties doing a lot of evil, even if they become rich, often end up with tragic retribution. So, national history will not forgive them when they pass away. Their souls will not have peace – in the meanwhile, their people must be dug up to let the people and the nation ask about the theft of their answer.

  8. BULLYING THE WEAK

  There is an old saying: “A thief must also have a religion”, which means that being a bandit also has its own principles. One of those principles is not to take advantage of the opportunity to bully the weak and the honest. People who like to bully the weak are in some ways not as good as bandits. People who are in a favorable situation for themselves but take the opportunity to bully others, even when others are in a dangerous situation, and take the opportunity to harm them, without leaving a path, do not know that the first thing they Are losing is conscience and goodwill, and morality. A person without this cannot even be called a person; he or she will become empty of space, which is the greatest retribution. As the bullied men are deprived of the right to live with other weaker situations by their unjust law or their unwritten rules, they have never realized amoral outcomes, national treason. In fact, their bullying tramples down the weak people when they have secretly been building social discrimination against the nation and people, they secretly protect their superhuman racism to defend the invasion and subversion wars.

  IN CONCLUSION

  There are not often people who ask, why should we suffer, why should we be unkind to others when being bullied by others? Indeed, honest people sometimes become weak and insensitive, often bullied and bullied by others. Honest people often suffer losses about themselves, so sometimes people laugh at them, thinking they are stupid. But over time it is not difficult for people to discover that honest people will be supported and approved by many people and earn everyone’s respect. Selfless people are really the noblest people when they bully weak men as the weaker men have never used any violence but used their deep pen to let them struggle for justice, fair treatment, and equality; they are protected by God and Buddha. An evil person standing in front of such a person will suddenly falter, in self-respect, and even fear, because humans have good instincts and strong energies. “The Author was trained in these things by his deep respectful father who graduated with a literature Bachelor in Nguyen Dynasty” There were not any public schools where the students self – came to a professor’s house. As a professor has taught his students at house’ school – and then, he ought to introduce them to his village school to register and test. If the students passed the test, the village chair should introduce them to the district school when the students ought to take the test. If the students pass the test, they’re introduced to the provincial school. As a result, the students must pass the test, so the provincial school gave the certificate of graduation or the so-called bachelor literature. In case, his father would refuse any governmental perquisites when he loved civil life more than the powerful and he said, “The powerful is short when the civilian life is long-lasting.” Finally, as an excellent national leader, he ought to protect his honored nation and people. The national leader should express the truth, the good, and the beautiful, so his nation and people will never forget his name and merits. Of course, the national history shall eliminate him or her.

 4. Chuyện của Trump là chuyện cũ. Chuyện của cụ Joe Biden là phó tổng thống mà không được quyền mang hồ sơ về tủ áo và để ở garage xe mới là chuyện mới ,chuyện đáng bàn luận.

 5. Hunter Biden con ơi! Con hại bố rồi.
  Dân chúng Mỹ đang nghi ngờ con rửa tiền và họ cho bố trốn thuế đấy.
  Chắc là con lên cơn nghiện , nên trí óc mù mờ nên không biết hậu quả những tin tức phải giấu kín thì con là xì ra cho báo chí. Khổ vì thằng con nghiện ngập làm khổ cả ông bố già lão lú lẫn.

  Người dẫn chương trình Fox News Jesse Watters tìm kiếm lời giải thích về việc Hunter Biden có thể liên quan đến vụ bê bối tài liệu mật trên “Jesse Watters Primetime” như thế nào.

  JESSE WATTERS: Các tài liệu của Joe đã sẵn sàng để lấy, nhưng việc Joe bất cẩn với các tài liệu thậm chí không phải là vụ bê bối lớn nhất. Hunter có dấu vân tay của hắn trong chuyện này. Anh ta đang nói với mọi người rằng anh ta sở hữu ngôi nhà nơi Joe cất giữ những bí mật của anh ta – tuyên bố rằng anh ta cũng đang trả 50.000 đô la tiền thuê nhà một tháng. Tại sao một người đàn ông 50 tuổi sống ở nhà của bố mẹ anh ta, nơi anh ta đang nhét tài liệu mật của mình?

  Chờ giây lát. Nếu Hunter có thể trả tiền thuê nhà 50.000 đô la một tháng, tại sao anh ta lại ở với Big Guy? Big Guy đang tính tiền thuê nhà 50.000 đô la một tháng cho con trai mình. Chờ giây lát. Đây có phải là cách Hunter chuyển tiền nước ngoài vào túi của cha mình thông qua các khoản thanh toán tiền thuê nhà? Có phải chúng ta vừa tìm thấy khẩu súng bốc khói sẽ hạ gục gia đình tội phạm Biden? Tôi không biết.

  Tại sao Hunter Biden lại trả cho Joe Biden 50.000 đô la một tháng để thuê nhà tại ngôi nhà Wilmington nơi tài liệu mật được phát hiện? Theo một báo cáo từ Zero Hedge, “ngôi nhà đắt nhất hiện đang cho thuê ở Wilmington, Delaware sẽ có giá 6.000 đô la mỗi tháng.”

 6. Ngài lũ lẫn nhưng việc ngài nói dối còn hơn cuội.
  Biden slammed for lying ‘with ease and comfort’ on classified documents: ‘Pathological’ in nature

  Fox News contributor Tammy Bruce sounded off on President Biden for claiming to be “surprised” about the discovery of classified material at the Penn Biden Center. On “Outnumbered” Monday, she warned Biden’s “willingness” to lie should raise concerns about the administration’s handling of other serious issues facing the country

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

BÀI VIẾT LIÊN QUAN
- Advertisment -

MỚI CẬP NHẬT

Recent Comments