Sunday, January 29, 2023
spot_img

UB 6/1 công bố biên bản thẩm vấn Trump con và luật sư Trump bố


(Cali Today News) – Uỷ ban Đặc biệt Hạ viện điều tra bạo động Điện Capitol ngày 6 tháng 1 vào thứ 5 tiếp tục công bố biên bản thẩm vấn những người trong vòng thân cận với Donald Trump.
Trong số 19 biên bản mới được công bố trên trang mạng của Uỷ ban có lời khai của Donald Trump Jr., hôn thê của anh ta Kimberly Guilfoyle, luật sư tư của ông Trump Christina Bobb và cựu cố vấn cao cấp Stephen Miller.
Cho đến nay, Uỷ ban đã công bố biên bản thẩm vấn của hơn 100 nhân chứng, nhưng đây chỉ là một phần nhỏ trong hơn 1000 người được Uỷ ban lấy lời khai trong cuộc điều tra kéo dài 17 tháng về vai trò của Donald Trump trong vụ bạo động vào năm ngoái, cũng như nỗ lực của ông ta đảo ngược kết quả bầu cử 2020.
Hơn nữa, những biên bản này bổ sung cho báo cáo kết luận điều tra 845 trang được Uỷ ban công bố tuần trước, ngay sau khi đề nghị Bộ Tư pháp truy tố Donald Trump 4 tội danh hình sự, gồm kích động hay hỗ trợ nổi loạn, âm mưu lường gạt Hoa Kỳ, âm mưu đưa ra tuyên bố sai trái, và cản trở thủ tục chính thức của Quốc hội.
Trong biên bản thẩm vấn Donald Trump Jr., Trump con cho biết cụ thể về tin nhắn anh ta gởi cho cựu Đổng lý Toà Bạch Ốc, yêu cầu Mark Meadows gây áp lực buộc Trump bố lên tiếng chống lại bạo lực đang diễn ra ở Điện Capitol ngày 6 tháng 1. Trump con xác nhận, anh ta gởi ra những tin nhắn đó, nhưng “nó nghe không giống tôi tí nào … Tôi nghĩ mình copy từ đâu đó.”
Khi được hỏi tại sao không liên lạc trực tiếp với Donald Trump, Trump con bảo, bố anh ta “không nhắn tin.”
Trong một biên bản khác, luật sư Bobb nhớ lại cuộc trao đổi với luật sư của ông Trump là Rudy Giuliani và Thượng nghị sĩ Lindsey Graham, trong đó nhà lập pháp Cộng hoà từ South Carolina đưa ra một số lời nhận xét gây rắc rối về chứng minh gian lận bầu cử. “Chỉ đưa tôi 5 cử tri đã qua đời, đưa cho tôi, ông biết đó, làm một ví dụ của bỏ phiếu bất hợp pháp. Chỉ cần đưa tôi một chút nhỏ bằng chứng để tôi đấu tranh,” Bobb nhớ lại Graham đã nói như vậy trong một cuộc họp diễn ra 4 ngày trước khi bạo động Điện Capitol xảy ra.
Biên bản thẩm vấn cựu Tuỳ viên báo chí Toà Bạch Ốc Stephanie Grisham cho biết thêm những suy nghĩ của Donald Trump trong ngày 6 tháng 1. Theo nhân chứng này, một số người nghe được Donald Trump khi xem hỗn loạn xảy ra vào ngày 6 tháng 1 trên truyền hình đã cho rằng, những người bạo loạn trong “không ra gì,” nhưng ông thích cuộc chiến họ đang quyết tâm. Grisham cũng tiết lộ, Trump muốn sa thải Tổng quản Timothy Harleth ngay tức thì sau khi biết được ông ta hỗ trợ Tổng thống đắc cử Joe Biden dọn vào Toà Bạch Ốc.
Hương Giang (Theo HuffPost)

13 COMMENTS

 1. Lindsey Graham lớn lối bảo rằng: “Chỉ đưa tôi 5 cử tri đã chết… làm một ví dụ của bỏ phiếu bất hợp pháp…” và cho đến mãi ngày hôm nay, người ta đã bắt được 3 trường hợp bỏ phiếu cho người chết. Tiếc thay tất cả đều là tác phẩm của mấy đứa MAGA. Ha ha ha…

  • Trong đó có cả CH. Toàn tưởng tượng, suy đoán, hình dung. Nói ra thêm nhục, 75 triệu phiếu của CH bị lừa đảo bởi vài thằng DÕM. Riêng thèn Mark Meadown đăng ký bầu 2 nơi, và đếm phiếu lại ở AZ??? Biden được thềm 200 phiếu. Năm 2022 đếm phiêu lại tại AZ Tổng chưởng lý Kris Mayer thắng ngược hơn 280. Ai ăn gian???
   Copy
   Attorney General-elect Kris Mayes retained her lead over Abe Hamadeh in a recount in one of the tightest races ever in Arizona history, but her winning margin narrowed significantly in results announced Thursday morning.

   Mayes, a Democrat, was certified the winner with 280 more votes than Republican Hamadeh, down from the 511-vote margin she had held in the official results.

 2. Cái ủy ban Jan 6 chỉ thị uy và làm cho ông Trump mất tín nhiệm với người dân. Họ cũng biết rằng có làm chó cố cũng chẳng đi đến đâu và họ cũng biết rằng đến đây là chấm dứt ban tạp lục tùm lum.Ai về nhà nấy.
  Riêng một vài con chó ngu dốt theo voi ăn bã mía mà cũng không nhìn ra vấn đề ,vãn gầm gừ sủa bậy ,bởi vậy ngu vẫn hoàn ngu là vậy.

  “Việc ủy ban Hạ viện điều tra vụ tấn công ngày 6 tháng 1 phần lớn mang tính biểu tượng – bản thân ủy ban này không có quyền truy tố bất kỳ cá nhân nào.

  Tuy nhiên, khuyến nghị rằng Trump sẽ bị điều tra vì bốn tội tiềm ẩn – cản trở một thủ tục tố tụng chính thức; âm mưu lừa gạt Hoa Kỳ; âm mưu khai man; và xúi giục, hỗ trợ hoặc hỗ trợ hoặc an ủi một cuộc nổi dậy – làm tăng khả năng bị truy tố, hoặc thậm chí là kết án, đối với cựu tổng thống.

  Nó cũng đặt ra những câu hỏi nghiêm trọng về đạo đức, vì Trump đã tuyên bố tranh cử tổng thống vào năm 2024, đặc biệt là liên quan đến lời giới thiệu về việc ông bị cáo buộc kích động hoặc hỗ trợ một cuộc nổi dậy. Thật vậy, một cuộc điều tra của Bộ Tư pháp về các hoạt động của Trump trong cuộc nổi dậy đã được tiến hành.

  Nhưng liệu một bản cáo trạng – hoặc thậm chí là một tội đại hình – có ngăn cản một ứng cử viên tổng thống tranh cử hoặc phục vụ tại chức không?

  Câu trả lời ngắn gọn là không.Pennsylvania Capital Star.

  • Sang nay chưa đọc báo mới???nghe bài này??? nghe quen quen, hình như đăng cả chục lần mới đọc mấy chử biết bài copy chiếu lại.
   Tan pham là cái thằng chi ???
   Học xong lớp chín, cánh gà chiên bơ
   Qua Mỹ thì lãnh Wel fare
   Sáng thì đi lụm, chiều về bỏ bao
   Hắn ngu hết cấp bà con
   Kít trump hắn đớp, nước vàng hắn tu
   Ăn chưa đã thèm làm răng???
   Như con chó mực trên sông ngồi chờ.

 3. Nguyên An đâu? Dạ con đây.
  Mày biết mày thân phận con chó già ,nghe ông bảo ” Cu Tí ở nhà nó ị ra phải ăn hết nghe chưa. Giỏi ngoan rồi ông thuởng cho khúc xương.”

  Nguyen An. Mày là con chó ,trông nó to như con bò.
  Sáng nó sủa Gâu gâu gâu.
  Trưa nó sủa gâu gâu gâu.
  Tối nó sủa gâu gâu gâu.

 4. Tay bưng tay bóc thằng Phan
  Kít trump nóng hổi???mại dô xin mời
  Làm xong vài cục no nê
  Chơi ly nước tiểu, ấm lòng thằng Tan
  Khi xưa cha mẹ nuôi cho
  Không lo ăn học, lêu têu ngoài đường
  Bây giờ làm kiếp bưng bô
  Bưng cho hết kiếp, xong rồi kiếp sau.

 5. Đau khổ nhất là bà dân biểu Liz Cheney ,bà là bà phó cái ủy ban và bà cũng được báo giới lên ti vi truyền hình phỏng vấn cái vai trò của bà.
  Bà to miệng để trút hận thù vào ông Trump. Bà lên án bà kết tội ông Trump rất nhiều thứ tội ,đôi khi bà nói hớ bị chỉ trích thì bà câm miệng.
  Chỉ con vài ngày nữa là ủy ban giải tán , bà phó đi về nhà là phó tường dân chính hiệu con nai vàng ,bà không còn quyền ăn nói ở quốc hội ,bà hết bổng lộc và báo chí ti vi truyền hình họ cũng chẳng o ê đến bà. Bà đau lắm ,đau hơn bò đá ,tất cả cái đau này tại ông Trump ,mối thù này sợ giống như ông thuợng McCain chết không nhắm mắt. Chính trị cũng lắm trò hèn hạ ,hạ cấp ,lưu manh là vậy ,mất tình cảm của con người.

 6. Nguye An. Dạ con đây.
  Ông bảo “Mày biết thân phận mày là con chó già ,vừa ngu vừa dốt lại hay sủa bậy ,ông thuơng mày. Mày thấy cu Tí ị ra mày ăn hết cho ông ,ông thuơng ông thuởng cho khúc xương. Nghe chưa. Dạ con nghe rõ.”

  • Tan Pham nằm ngũ thấy trump
   Mặt mày xơ xát, máu me cùng mình
   Tan Pham liền đến ôm trump
   Hỏi thăm cớ sự, sao nông nổi này
   Trump liền kể lại rành rành
   Vào tù chúng đánh, chẳng hề nương tay
   Chúng chơi tứ trụ hội đồng
   Thân trump tan nát, dập bầm khắp nơi.

 7. Biden’s Top 10 Blunders Of 2022 That Prove He’s In Cognitive Decline

  1. Biden Forgets What Year It Is

  Biden started off 2022 strong with a New Year’s-themed White House address in which he forgot what year it is.

  “There’s a lot of reason to be hopeful in 2020,” Biden said.

  2. Biden Cusses Out Fox Journalist on Hot Mic

  A hot mic caught Biden calling Fox News’s Peter Doocy a “stupid son of a b-tch” during a White House photo op in January of 2022.

  “Do you think inflation’s a political liability in the midterms?” Doocy asked as reporters were rushed to the exit.

  “It’s a great asset, more inflation,” Biden said. “What a stupid son of a b-tch.”

  3. Biden Calls For Regime Change in Russia (and Meant It)

  Hardly a slip of the tongue, one of Biden’s most problematic statements came in March when he publicly called for regime change in Russia.

  “For God’s sake, this man cannot remain in power,” Biden declared about Vladimir Putin during a speech in Warsaw, Poland.

  Regime change in Russia is the unofficial policy of our ruling class, but the corporate media, unwilling to admit it, called Biden’s outburst a “gaffe.” The White House, similarly, couldn’t decide between standing by Biden’s comments or downplaying them as simple “moral outrage” toward Putin.

  4. ‘Repeat the Line’

  In July, during a speech about his new abortion-focused executive order, Biden struggled to properly vocalize the script on his teleprompter.

  Clips of the speech clearly show the gaffe-prone president saying, “End of quote. Repeat the line.” The White House transcript of Biden’s address, however, claims Biden said, “End of quote. Let me repeat the line.”

  When pressed about the retroactive edits, White House Assistant Press Secretary Emilie Simons tried to gaslight her Twitter followers into believing Biden wasn’t really reading cues directly from the teleprompter.

  “No. He said, ‘let me repeat that line,’” she wrote.

  5. Biden Falsely Claims He Had Cancer

  In a “climate crisis” speech about fossil fuels in Massachusetts in July, Biden incorrectly claimed he has cancer caused by oil pollution. Biden said that growing up, pollution in Delaware was so bad that his mother had to use windshield wipers to “get literally the oil slick off the window.”

  “That’s why I and so damn many other people I grew up [with] have cancer,” Biden said.

  The White House physician rushed to release a statement clarifying that Biden does not, in fact, have cancer.

  6. Biden Says American Troops Are ‘Selfish’

  During a trip to the Middle East in July, Biden mixed up the words “selfish” and “selfless” at the most inconvenient time possible.

  “We’ll always honor the bravery and selfishness — selflessness,” Biden said. “And sacrifices of the Americans who served, including my son, Major Beau Biden, who was stationed in Iraq for a year.”

  7. Biden Calls the Holocaust Honorable

  During a visit to Israel, Biden claimed he was there to “keep alive the truth and honor of the Holocaust.”

  “And continue — which we must do every, every day — continue to bear witness, to keep alive the truth and honor of the Holocaust,” Biden said.

  He later corrected himself by saying the “horror of the Holocaust.”

  8. ‘Where’s Jackie?’

  Perhaps the worst of Biden’s 2022 blunders was when he tried to call upon Rep. Jackie Walorski weeks after she died in a car accident in her home state of Indiana.

  “Jackie, are you here? Where’s Jackie? She must not be here,” Biden said at the Conference on Hunger, Nutrition, and Health on Sept 28.

  White House Press Secretary Karine Jean-Pierre tried to brush off Biden’s mistake by claiming Walorski was “on top of mind.”

  “These moments of confusion are happening with increased frequency, Karine,” one reporter, unsatisfied with Jean-Pierre’s answer, shouted above the hubbub.

  Polling conducted shortly after the Jackie incident found that a majority of Americans, including Democrats, were at least “somewhat concerned” about Biden’s mental state.

  9. A ‘Mental Focus’ Word Salad

  Biden isn’t particularly fond of people questioning his cognitive abilities, and his attempts to convince Americans he is mentally equipped for office, or even a walk in the park, fall short.

  “How would you say your mental focus is?” CBS’s Scott Pelley asked during a “60 Minutes” interview in October.

  “Oh, it’s focused,” Biden replied. “I’d say it’s, it is, I haven’t… look. I have trouble even mentioning, even saying to myself, in my own head, the number of years. I no more think of myself as being old as I am than fly.”

  During an interview the following month, Biden appeared to fall asleep mid-answer.

  10. Biden Gets Lost on Stage

  Even when he’s not speaking, Biden shows severe signs of mental impairment. Shortly after his speech during the Global Fund’s Seventh Replenishment Conference in New York, Biden appeared to get lost on the stage before eventually finding his way down.

  https://thefederalist.com/2022/12/30/bidens-top-10-blunders-of-2022-that-prove-hes-in-cognitive-decline/

  biden SON OF A BITCH – FUCK joe biden

 8. Biden throws taxpayer dollars down the climate change rathole

  Under the Constitution, Biden does not have the authority to commit U.S. funds to overseas development projects. In fact, under the Constitution, only Congress can commit such funds and only Congress has the authority to make binding international agreements. The president executes laws and introduces bills in pursuit of Congressional assent, the president does not make laws. Biden thus undermines the credibility of representative democracy by making pledges which have no legal basis and have no chance of being realized. This contributes to America’s polarization and distrust of government and politics more generally.

  Biden, without Constitutional authority and without any apparent awareness of the depth of corruption in many emerging market countries, pledges to give climate change monies to countries that would waste and steal that U.S. taxpayer money.

  The nation should be grateful that the Republican-controlled House of Representatives will reduce such “burning” of taxpayer dollars.

  https://www.washingtonexaminer.com/restoring-america/fairness-justice/biden-throws-taxpayer-dollars-down-the-climate-change-rathole

  biden SON OF A BITCH – FUCK joe biden

 9. Rep. Jeff Van Drew, R-N.J., told Newsmax on Friday he has a sinking feeling Democratic members in Congress and President Joe Biden are purposefully trying to harm the nation.

  “If you didn’t know better — and I don’t know if I do know better — you would think the folks that were now in the previous [House] majority, the folks that are our president and vice president, literally want to harm our nation,” Van Drew said on “The Chris Salcedo Show.” “There’s no explanation for this stuff. There’s no explanation for the way that we left Afghanistan. There’s no explanation for the bleeding border. There’s no explanation for the trillions of dollars that we’re spending. There’s no explanation for having so many IRS agents instead of running the agency better.

  “It all does harm to the average American worker. I ask the people who are listening to sit back and think what we’re doing to our country, this great and wonderful place.”

  Van Drew, a member of the House Homeland Security and Transportation and Infrastructure committees, said the Republican majority in the House for the 118th Congress, which begins Tuesday, will allow the party to force the hand of Biden and Senate Democrats on whether they will accept legislation to put the nation back on track.

  “We’re really going to focus on what needs to be done by producing legislation. And let’s see how this president doesn’t sign it or it doesn’t make its way through the Senate, and that will show where the fault is and where the problem is,” Van Drew said. “We’ve got to squeeze this president like a soft lemon — nice and hard — because we’ve really got to get some action out of him because he’s done an awful job.

  “And quite frankly, I don’t think it’s by mistake. It’s the bleeding border. It’s still the supply chain. It’s still the inflation. It’s still what we’re doing to our military trying to make it a woke military. It’s still what we’re doing in spending and how we literally are sending money over billions all over the world.

  “… How long do we have to put up with this? We’re destroying the country.”

  https://www.newsmax.com/newsmax-tv/jeffvandrew-house-biden/2022/12/30/id/1102510/

  biden SON OF A BITCH – FUCK joe biden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

BÀI VIẾT LIÊN QUAN
- Advertisment -

MỚI CẬP NHẬT

Recent Comments